Ponedjeljak, rujan 24, 2018

Javni poziv za dostavu ponuda za nabavu jednostavne vrijednosti – dobava i ugradnja robe na modernizaciji javne rasvjete na području Općine Gornja Rijeka – II faza

Općina Gornja Rijek objavljuje Javni poziv za dostavu ponuda za nabavu jednosatvne vrijednosti – dobava i ugradnja robe na modernizaciji javne rasvjete na području Općine Gornja Rijeka – II faza.

Rok za dostavu ponuda je 24. rujna 2018. godine do 9,00 sati.

Javni poziv za dostavu ponuda modernizacija javne rasvjete – II faza

Troškovnik modernizacija javne rasvjete – II faza

Održana 18. Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka, u subotu 8. rujna 2018. godine, na blagdan Male Gospe, proslavljen je Dan Općine Gornja Rijeka.

Svečanost je  održana u Vatrogasnom domu Kolarec koji je okupio veliki broj gostiju, među kojima su bili saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš, Anđelko Stričak i Davor Bernardić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnici i općinski načelnici  susjednih nam i prijateljskih općina te ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Vesna Nemčić, a općinski načelnik Darko Fištrović u svom je pozdravnom govoru istaknuo niz značajnih projekata započetih ili završenih tijekom protekle godine kojima se stvaraju bolji preduvjeti za život mještana Općine Gornja Rijeka.

Kao jedan od značajnijih projekata  za stanovnike općine, istaknuta je izgradnja zgrade primarne zdravstvene zaštite. Tijekom protekle godine završila je prva faza izgradnje, a u tijeku je druga faza izgradnje. Općinski načelnik izrazio je zahvalnost županiji Koprivničko-križevačkoj koja je prepoznala važnost ovog projekta te isti kandidrala na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te će do kraja ove godine realizirati treću fazu izgradnje.

U svom govoru, općinski načelnik se posebno osvrnuo na mjere demografske obnove koje općina provodi, od isplate pomoći za novorođenčad, sufinanciranja cijene smještaja dječjeg vrtića, financiranje predškolskog odgoja, nabavku radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, financiranja besplatne prehrane određenih kategorija djece, darova za Svetog Nikolu, nagrada učenicima i mentorima, sufinanciranje škole plivanja do studentskih stipendija. Kao jednu od mjera demografske obnove, planira se izgradnja zgrade dječjeg vrtića, za koju je Osnovna škola Sidonije Rubido Erdody uz suglasnost Koprivničko-križevačke županije darovala zemljište, a općina je izradila projektnu dokumentaciju i podnijela zahtjev za potporu Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj, 7.4.1. Sektor-Dječji vrtići.

Župan Darko Koren čestitao je svim stanovnicima Dan općine te pohvalio suradnju općine i županije. Izrekao je nadu da će zgrada primarne zdravstvene zaštite iduće godine biti pri dovršetku te najavio pomoć Županije u realizaciji ovog projekta. Čestitkama su se u svojim govorima pridružili i saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš i Davor Bernardić.

U nastavku programa obilježena je 80-ta godišnjica požara u naselju Kolarec u kojem je stradalo cijelo selo. Na inicijativu narodnog zastupnika HSS-a Tomislava Jančikovića (1899. – 1955.), obnova pogorjelog sela Kolarec povjerena je Srećku Florschützu (1882.- 1960.) iz Zagreba koji je izradio regulacijski plan novog sela, a tijekom obnove sela vodio je građenje, rješavao urbanističko-arhitektonske probleme te uređivao interijere seljačkih kuća.  Selo Kolarec tada je predstavljalo novo moderno selo u kojemu su se pokušali izgraditi idealni tipovi seljačkih kuća.  Ispred Vatrogasnom doma u Kolarcu postavljena je spomen ploča, a prezentaciju o požaru i obnovi sela Kolarec održala je dr.sc. Jasenka Kranjčević, savjetnica u Institutu za turizam.

 

 

ČESTITKA ZA DAN OPĆINE

Drage mještanke i mještani Općine Gornja Rijeka,

čestitamo Vam 8. rujna, Dan Općine Gornja Rijeka i Blagdan Male Gospe, zaštitnice Općine i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom učinimo Gornju Rijeku općinom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Predsjednica Općinskog vijeća:                                                         Općinski načelnik:

Vesna Nemčić                                                                                   Darko Fištrović

 

Natječaj za knjižničara

Na temelju članka 21. Statuta Općinske knjižnice Sidonije Rubido Erdӧdy od 28. ožujka 2008. godine i Izmjena i dopuna Statuta Općinske knjižnice Sidonije Rubido Erdӧdy, KLASA: 612-04/11-01/01, URBROJ: 1/2011 od 21. veljače 2011. godine, vršitelj dužnosti ravnatelja Općinske knjižnice Sidonije Rubido Erdӧdy objavljuje

NATJEČAJ

– za radno mjesto knjižničar u Općinskoj knjižnici Sidonije Rubido Erdӧdy, 1 izvršitelj/ica, na određeno puno radno vrijeme (zamjena za bolovanje i porodiljni/roditeljski dopust) uz probni rad od 3 mjeseca

UVJETI:
a) opći uvjeti:
– završen preddiplomski sveučilišni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 30 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva, ili
– završen drugi preddiplomski studij, odnosno studij kojim je stečena viša stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (»Narodne novine«, broj 123/03, 105/04, 174/04, 2/07 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13 i 139/13), uz obvezu stjecanja najmanje 30 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva na preddiplomskom studiju iz informacijskih i komunikacijskih znanosti u roku od 3 godine od zapošljavanja te
– položen stručni ispit za knjižničara.
b) Posebni uvjeti:
– iskustvo rada u dječjoj igraonici
– poznavanje korištenja računala,
– poznavanje rada u METEL WIN programu,
– komunikacijske vještine, poznavanje i spremnost za permanentno usavršavanje.

Uz pismenu prijavu kandidati trebaju priložiti:
– životopis,
– presliku diplome,
– presliku osobne iskaznice,
– dokaz o radnom iskustvu (potvrdu, odnosno elektronički zapis s podacima o stažu evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje),
– uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci).

Na natječaj se mogu javiti i osobe bez položenog stručnog ispita, pod uvjetom da isti polože prema važećim propisima iz Zakona o knjižnicama (Narodne novine broj: 105/97, 5/98, 104/00 i 69/09) i Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci (Narodne novine broj: 28/11, 16/14. i 60/14).

Prijave na natječaj se podnose u roku od 8 dana od dana objave natječaja na adresu:
OPĆINSKA KNJIŽNICA SIDONIJE RUBIDO ERDÖDY, Trg Sidonije Rubido Erdödy 3, 48268 Gornja Rijeka, s naznakom: „Za natječaj-knjižničar“.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Javni poziv za dostavu ponuda za radove na uređenju Starog grada Mali Kalnik

Općina Gornja Rijeka objavljuje javni poziv za provedbu postupka jednostavne nabave za radove na uređenju Staroga grada Mali Kalnik.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE: Javni poziv za dostavu ponuda

Troškovnik možete preuzeti OVDJE: Troškovnik Mali Kalnik 2018

Krajnji rok za dostavu ponuda je 3. rujna 2018. godine do 9,00 sati.

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...