Petak, Kolovoz 18, 2017

Obavijest o produženju roka za podnošenje zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade (legalizacija) – najkasnije do 30. lipnja 2018. godine

Zakon o Izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama stupio je na snagu 15. srpnja 2017. godine te, između ostalog, određuje novi rok za podnošenje zahtjeva za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade.

Izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama određeno da se zahtjevi za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade mogu podnijeti najkasnije do 30. lipnja 2018. godine, te se nakon isteka tog roka isti više ne mogu podnijeti.

Važno je naglasiti da nisu promijenjeni uvjeti za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađenu zgradu u odnosu na uvjete propisane odredbama važećeg Zakona te nezakonito izgrađene zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine neće se moći ozakoniti temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama niti uz novi zahtjev.

Obavještavaju se svi zainteresirani, odnosno oni koji nisu podnijeli pravovremene zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade da mogu podnijeti zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade i uz njega pripadajuću dokumentaciju Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Koprivničko-križevačke županije, Ispostava Križevci.

Obrazac zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade možete preuzeti OVDJE: Zahtjev-za-legalizaciju-2017

Program manifestacije “Kak se nekad pri nami delale”

Ove godine „Prigorsko – zagorski sejem“ održava se u nedjelju 30. srpnja 2017. u mjestu Gotalovec.  Istodobno će se održati i  manifestacija “Tak se negda pri nami delale” koju organizira udruga Gotali.

Sejem će okupiti većinu udruga, OPG-ova, predstavnika malog i srednjeg poduzetništva s područja LAG-a PRIZAG. Uz prikaz starih zanata i dječje radionice Gotala i drugih, posjetitelji će uživati u bogatoj ponudi kulturnih i tradicijskih sadržaja.

Otvaranje 8. „Prigorsko – zagorskog sejma“ predviđeno je za 14 sati. U sklopu programa bit će održano predavanje o mogućnostima sufinanciranja iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020, sa naglaskom na Podmjere 6.1, 6.2, 6.3 te 4.1 i 4.2. Predavanje će održati konzultant Tihomir Jajić iz konzultantske kuće Jajić-Consulting d.o.o.

U nastavku manifestacije u Gotalovcu slijedi kulturno-umjetnički program u 18 sati te zabava uz grupu “Fiškali”.

Pozivamo vas da u nedjelju 30. srpnja dođete u Gotalovec i uživate u bogatstvu koje nudi naše Prigorje i Zagorje.

Sazvana 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka Vesna Nemčić sazvala je 2. sjednicu Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka.

Sjednica će se održati 12. srpnja 2017. godine (srijeda) s početkom u 18,00 sati u vijećnici Općine Gornja Rijeka. Dnevni red možete preuzeti OVDJE: Poziv za 2. sjednicu Općinskog vijeća – saziv 2017.

8. Prigorsko-zagorski sejem – poziv izlagačima

8. Prigorsko-zagorski sejem održati će se 30. srpnja 2017. godine u Gotalovcu u Općini Budinščina.
LAG PRIZAG poziva potencijalne izlagače da se jave radi rezervacije izložbenog prostora na broj 099 213 85 01 – Kruno Đurec.
Sejem je kao i svake godine besplatan za sve izlagače.

 

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...