Utorak, lipanj 25, 2019

Najava Prigorsko-zagorskog sejma

10. (jubilarni) Prigorskozagorski sejem održati će se u nedjelju, 4. kolovoza. 2019. godine u Općini Ljubešćica na trgu ispred općinske zgrade.
Okvirno vrijeme održavanja Sejma planira se između 11 – 18 sati.
Pozivamo Vas da zbog ograničenih broja izložbenih mjesta na vrijeme rezervirate svoj štand, odnosno sudjelovanje na Sejmu, te da o Sejmu obavijestite i druge potencijalne izlagače i posjetitelje.
Također molimo izlagače koji su s područja LAG-a PRIZAG, a nisu navedeni u brošuri sejma, da ukoliko žele biti prezentirani u brošuri, da se jave na broj 0992138501 ili pošalju kratki opis djelatnosti kojom se bave te jednu ili dvije fotografije ili logotip OPG-a, obrta ili sl. na e-mail lag.prizag@gmail.com.
Sejem je kao i svake godine besplatan za sve izlagače.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava udruga prijavljenim na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Općinu Gornja Rijeka za 2019. godinu

Općinski načelnik Općine Gornja Rijeka donio je Odluku o dodijeli financijskih sredstava udruga prijavljenim na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Općinu Gornja Rijeka za 2019. godinu.

Odluku možete preuzeti OVDJE: Odluka o dodijeli financijskih sredstava udrugama 2019.

Završen projekt Male općine protiv euroskepticizma

Završen je projekt ‘Male općine protiv euroskepticizma’, koji je Lokalna akcijska grupa ‘Prigorje-Zagorje’ provodila u partnerstvu s još 15 organizacija iz 9 europskih zemalja.

Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017. godine. Osnovni cilj mu je razumijevanje i debatiranje euroskepticizma. Kroz 19 mjeseci organizirano je 6 događaja od kojih su 4 javne debate na temu euroskepticizma. Tijekom debata građani su međusobno izmjenjivali svoja iskustva i mišljenja o Europskoj uniji, politikama i zakonima te budućnosti Europe. Iznijeli su dobre i loše aspekte EU te ideje za njeno poboljšanje.

Prvi event održao se u Hrvatskoj 11. i 12. studenog 2017. godine. Tad su se okupili predstavnici iz svih partnerskih institucija i predstavili organizacije iz kojih dolaze. Održana je konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalnih vlasti, građani te drugi gosti.

Drugi event održan je u Portugalu 28. veljače i 1. ožujka 2018. godine. Od ukupnog broja sudionika, većina je bila iz Portugala. Na ovome eventu održana je i prva debata s građanima te su razmijenjena iskustva na temu euroskepticizma. Uz goste predavače, došli smo do faktora koji utječu na razvoj euroskepticizma te načeli neke nedostatke EU.

Treći event održan je u Rumunjskoj 6. i 7. lipnja 2018. godine. Druga po redu debata nastavila je s diskusijama na temu faktora koji utječu na euroskepticizam. Uz goste predavače, navedene su pozitivne strane članstva u EU. Ovaj event uključio je najveći broj mladih osoba koji provode vrijedne projekte u lokalnoj zajednici.

Četvrti event održan je u Makedoniji 19. i 20. rujna 2018. godine. Treća po redu debata fokusirala se na zemlje koje nisu članice u EU (Srbija i Makedonija). Radionice i diskusije vodile su se na temu pozitivnih i negativnih aspekata pristupanja EU te razmišljanja građana koji još čekaju pristupanje Uniji. Uz goste predavače, podijeljena su razna iskustva o procesu pristupanja EU te projekata koji se provode uz pomoć drugih izvora financiranja.

Peti event održan je u Sloveniji 7. i 8. prosinca 2018. godine. Četvrta, i posljednja debata objedinila je sve zaključke diskusija koje su održane na prijašnjim eventima. Definirani su razlozi za nastanak euroskepticizma te način na koji utječe na društvo. Dane su ideje za poboljšanje trenutnog stanja i izrađena posebna kampanja za poticanje eurooptimizma. Uz goste predavače, predstavljeni su i primjeri dobre prakse.

Šesti, i zadnji event održan je u Hrvatskoj 8. i 9. ožujka 2019. godine. Kako je ovo posljednji događaj, zaključeni su i prezentirani svi rezultati prikupljeni SMUG EU projektom. Održana je konferencija s gostima koji su iznijeli pozitivne primjere provođenja projekata. Događaj su posjetili i učenici Srednje škole Novi Marof kako bi se upoznali s projektom i potaknuli na razmišljanje.

Priča o euroskepticizmu počiva na temeljnoj ideji da je to složen politički koncept koji nije dovoljno približen građanima. S druge strane, vlada nedovoljna uključenost građana u demokratske procese. Kako bi se smanjio taj jaz, obje strane trebale bi uložiti više truda i surađivati. Sve aktivnosti i detaljne rezultate dobivene na projektu SMUG možete pronaći u brošuri na sljedećem linku: http://www.lag-prizag.hr/objavljeni-rezultati-projekta-male-opcine-protiv-euroskepticizma/

Poziv na radionicu

U sklopu izrade Strategije razvoja turizma Općine Gornja Rijeka pozivamo Vas na radionicu koja će se održati u petak 31. svibnja 2019. godine u 19 sati  u prostorijama Općine Gornja Rijeka.
Na radionici će se prezentirati mogućnosti financiranja Vaših projekata iz EU fondova kao i prikupiti Vaša mišljenja o budućem razvoju turizma na našem području.

Sazvana 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka Vesna Nemčić sazvala je 22. sjednicu Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka. Sjednica će se održati 21. svibnja 2019. godine (utorak) s početkom u 19,00 sati u vijećnici Općine Gornja Rijeka.

Dnevni red možete preuzeti OVDJE: Poziv za 22. sjednicu Općinskog vijeća-saziv 2018

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...