Nedjelja, listopad 22, 2017

Javni natječaj za dodjelu studentkih stipendija Općine Gornja Rijeka u akademskoj godini 2017/2018

Povjerenstvo za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2017./2018. objavljuje Javni natječaj za dodjelu dvije studentske stipendije Općine Gornja Rijeka u akademskoj godini 2017./2018.

Javni natječaj je otvoren od 20. listopada 2017. godine do 6. studenoga 2017. godine.

Tekst Javnog natječaja možete preuzeti OVDJE:Natječaj stipendije
Zahtjev za dodjelu stipendije možete preuzeti OVDJE: Zahtjev za stipendiju

Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

U vijećnici Općine Gornja Rijeka održana je 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno. Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Vesna Nemčić, a prisustvovali su joj zamjenik općinskog načelnika Stjepan Borjan, djelatnice Jedinstvenog upravnog odjela općine Andreja Bogdan i Valentina Valjak te na drugoj točci dnevnog reda vršiteljica dužnosti direktora Komunalnog poduzeća Gornja Rijeka d.o.o. Petra Lacković.

Pod prvom točkom dnevnog reda svečanu prisegu je položio vijećnik Dragutin Srbljinović. Izvješće o radu i financijsko izvješće Komunalnog poduzeća Gornja Rijeka d.o.o. za 2016. godinu podnijela je v.d. direktora Petra Lacković koja je napomenula da poduzeće posluje stabilno.
Općinsko vijeće usvojilo je Polugodišnje izvršenje Financijskog plana Općinske knjižnice Sidonije Rubido i Polugodišnji Izvještaj o izvršenju proračuna Općine Gornja Rijeka za 2017. godinu.
Donesen je i Zaključak o usvajanju Izvješća o radu općinskog načelnika Općine Gornja Rijeka za razdoblje od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2017. godine te Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gornja Rijeka za razdoblje od 5. lipnja do 31. prosinca 2017. godine.

Sazvana 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka Vesna Nemčić sazvala je 4. sjednicu Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka.

Sjednica će se održati 10. listopada 2017. godine (utorak) s početkom u 18,00 sati u vijećnici Općine Gornja Rijeka. Dnevni red možete preuzeti OVDJE:Poziv za 4. sjednicu Općinskog vijeća – saziv 2017.

Katastarska izmjera – vremenski raspored identifikacije katastarskih čestica

Svi nositelji prava na nekretninama na području k.o. Gornja Rijeka koji nisu dobili poziv za identifikaciju katastarskih čestica za I fazu katastarske izmjere mogu u nastavku preuzeti pregledne karte podjele zahvata na grupe omeđivanja i vremenski raspored identifikacije katastarskih čestica te saznati termin identifikacije njihove čestice.


Održana 3. konferencija VoiceEU projekta u Budimpešti

Nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju u Taormini, projekt „VoicEU” nastavljen je u Budimpešti na trećem susretu od 22. do 24. rujna 2017. godine.
Na konferencijama je sudjelovalo i izaslanstvo Općine Gornja Rijeka, na čelu s načelnikom Darkom Fištrovićem.
Europska konferencija realizirana je kroz tri dana putem panel-diskusija obrađivanjem tema 60. obljetnice Rimskih ugovora, izlaska Velike Britanije iz EU takozvanog Brexita te prevladavanja euroskepticizma.
Općina Gornja Rijeka sudjeluje u ovom projektu sa petnaest drugih delegacija iz četrnaest zemalja a posljednje dvije konferencije predviđene projektom održat će se u narednim mjesecima u Sofiji i Talinu.
Načelnik je primijetio da zajednički put kroz projekt predstavlja važnu priliku za našu Općinu, otvara nove vrijednosti i prijateljstva te razvija međukulturalni dijalog.

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...